Alexandru Culiuc

10 iulie 2005

Schimbari mari (dar invizibile) pe Culiuc.com

Posibil unii au observat ca situl cam schiopata in ultimile saptamini (spre exemplu, nu functionau comentariile). In urma unui probleme tehnice, am decis sa mut situl la hosting provider comercial. Gasirea unui hosting potrivit s-a dovedit a fi mai complicat decit am crezut initial.

Initial am gazduit situl dat pe un server oferit cu generozitate de fostii colegi de serviciu. Serverul dat insa nu a fost nici o data gindit pentru hosting (lucru de care am fost preintimpinat din timp), asa ca la mai putin de-o luna de lansare am pierdut toata informatia din baza de date. Bine ca aveam copii de rezerva, asa ca informatia nu s-a pierdut. O alta urmare a fost faptul ca au incetat sa functioneze comentariile. Imi cer scuze fata de cei care au pierdut timp incercind (in zadar) sa lese comentarii pe site.

Totusi, in urma incidentului a devenit clar ca e timpul sa „fac geamantanul si s-o iau din loc”. Asa ca timp de o saptamina am cautat hosting comercial calitativ. Evident, am inceput investigatia pe situri de review-uri. Exista o multitudine „top 10 hosting providers”, insa mare incredere ele nu inspira. In virful acestor topuri se afla companii necunoscute, care evident au obtinut pozitiile lor de frunte in urma unor intelegeri comerciale (plata directa, cross-promotion). In finala, cel mai bun resurs pe care l-am gasit s-a dovedit a fi forumul WebHosting Talk. Spre deosebire de alte situri similare, acesta traieste o viata plina (zeci de mesaje pe zi), lumea este libera si [aparent] sincera in aprecieri, in discutii se implica si reprezentantii providerilor. E interesant ca nici unul dintre providerii recomandati pe forum nu figureaza in acele liste „top 10”.

In finala m-am oprit la Pair Networks, unul dintre cei mai vechi jucatori pe piata (stiam de ei din 1998), care are o reputatie impecabila. In plus, ofera absolut totul ce-mi este necesar pentru MovableType (platforma tehnologica ce sta la baza sitului). Doar un minus – preturile le sunt pe masura reputatiei. O alternativa mai ieftina, insa de asemenea des recomandata, este Dreamhost.

Deci acum totul functioneaza (inclusiv si comentariile), sper ca chiar mai bine decit anterior. Un salut inflacarat tuturor din Ankara ("inflacarat", deoarece in ultimile zile aici s-a stabilit un naduf puternic).

Publicat: 10 iulie 2005 15:43

Categorii: Web, Internet si IT

Taguri: , ,

Comentarii (1)

1

Andrew
25 iulie 2005 18:21

Salut Sandu. Sper ca esti bine. Uite am dat de site-ul tau dar nu gasesc o adresa e-mail a ta. Asa e gandit sa fie :)? Scrie-mi ce adresa ai acum la andrewcainarean@yahoo.com
Apropo, tu unde esti acum?

Adauga Comentariu


HTML admisibil: a href, b, i, br/, p, strong, em, ul, ol, li, blockquote, pre