Alexandru Culiuc

30 octombrie 2006

Toamna. Privire de la balcon

Putini vor afirma ca Bostonul este metropola cu cea mai placuta clima din SUA: prima zapada de regula cade la inceput de noiembrie si iarna continua pina la finele lunii martie. Anul trecut a nins la mijloc de mai. Pentru mine insa, iernile lungi sunt mai mult decit compensate de primaverile si toamnele de o frumusete deosebita din Cambridge (suburbie a Boston-ului, unde sunt amplasate Harvard si MIT). Frumusete pe care am ocazia sa o admir fara a parasi apartamentul.

Peabody Terrace, blocul de apartamente in care locuiesc, este amplasat chiar pe malul riului Charles. Apartamentul meu e la etajul 13, si de la balcon se deschide o priveliste deosebita, cu care as vrea sa ma impart cu voi. Mai jos includ patru fotografii facute in dupa amiaza zilei de 27 octombrie.

Charles River

Privire generala a riului Charles

In departare (la dreapta) se vad cupola de-asupra caminului Eliot House, precum si cladirile Kennedy School of Government. La stinga, pe malul opus, se vede complexul de cladiri a Harvard Business School. Fiecare dimineata si seara cararile de-a lungul riului sunt pline de alergatori.

Charles river and Harvard boat house

Harvard Boat House si podul pietonal

In coltul dreapta de sus se vede Harvard Boathouse, imaginea caruia am publicat-o pe site circa un an in urma.

Harvard Business School on Charles

Harvard Business School

Ferestrile apartamentului meu privesc direct spre Harvard Business School, cea mai bogata si, probabil, cea mai vestita scoala post-universitara a Harvardului.

Genzime on Charles River

Genzime

Practic unica cladire din apropiere care nu apartine Harvardului este uzina Genzime, o companie farmaceutica cu renume mondial.

Publicat: 30 octombrie 2006 6:24

Categorii: Fotografie | Personal

Taguri: ,

Comentarii (11)

1

Viorica Antonov
30 octombrie 2006 16:29

Alexandru, sunt niste privelisti uimitoare. Locuri pitoresti unde te cuprind momente de revelare si meditare... Chiar ma bucur pentru tine
:)

2

Igor
1 noiembrie 2006 23:25

frumoase privelisti. Ahh Boston ...
poza #2 d.p.v artitic este cea mai reusita.

da noi iaca asa ne chinuim http://foto.md/ro/uphoto/26486 anul imprejur (tot din caza in care stau)

3

Alexandru Culiuc
2 noiembrie 2006 3:24

Igor, sunt absolut de-acord ca doar a doua fotografie are anumite pretentii artistice — anume de aceea aceasta foto figureaza pe home page. BTW, you're welcome to come oricind sa enjoyesti aceleasi privelisti. :)

4

Peter Myers
2 noiembrie 2006 14:48

Down by the river.
Down by the banks of the River Charles.
That's where you'll find me,
Along with lovers, muggers and thieves.
Well I love that dirty water.
Oh, Boston you're my home.

5

Alexandru Culiuc
2 noiembrie 2006 18:08

"Dirty Water" by The Standells. If not for the Red Sox, nobody would know this song. Great song, though. When the Red Sox won the World Series, The Harvard band climbed on the roof of the Harvard Sq. T-stop and performed a bunch of "sports" classics ("We are the champions", etc.). Dirty Water was played at least twice, and it sounded great performed by a band.

6

Igor
5 noiembrie 2006 21:39

#3: Sandu:
well, poare m-am exprimat gresit: toate pozele sunt interesante din punc de vedere al informatiei care o contin, in plus #2 este si artistica :)

thanks for the invitaion: I will do, sure next year. BTW, same here, welcome to LA at any time.

7

Alexandru
7 noiembrie 2006 16:33

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!
VREAU INAPOI LA BOSTON!
:)
nostalgie, nostalgie... merci pentru imagini extraordinare si pentru reimprospatarea memoriei. Am avut noroc de faptul ca am putut savura acest minunat oras. btw, tot in Cambridge stai, dupa cite inteleg din imagini (pe malul sting) dar nu in Peabody?

8

Alexandru Culiuc
7 noiembrie 2006 16:59

Alexandru, da, tot in Cambridge. Mai mult ca atit, tot in Peabody, doar ca la etajul 13. Cind erai aici eram la etajul 8, si privelistea era in mare parte acoperita de copaci.

9

Constantin
22 noiembrie 2006 21:00

Faine privelisti, oare cind am sa ajung si eu sa vizitez LA si Boston ))

10

Lucia
23 noiembrie 2006 9:58

Pozele sunt extraordinare!!!! Mi-au trezit o mare dorinta de a merge in aceste locuri imprsionante...

11

maria
8 octombrie 2013 14:49

pozele sunt extraordinar de frumoase mati trezit la viata pentru ca eram foarte suparata pe iubitul meu pentru ca ma inselat si a iesit cu proasta de Rebeca!!!!!

Adauga Comentariu


HTML admisibil: a href, b, i, br/, p, strong, em, ul, ol, li, blockquote, pre