Alexandru Culiuc

1 ianuarie 2007

Totalurile anului 2006

Scriu aceste rinduri din Beijing, unde imi petrec o buna parte a vacantei de iarna. China e o tara interesanta si foarte fotogenica — in doar patru zile am reusit sa fac peste o mie de cadre (>8GB), dintre care cel putin o duzina sunt intr-adevar bune.[1] Planific publicarea citorva eseuri fotografice in baza acestei calatorii.

Sa lasam China si fotografia de-o parte. S-a scurs primul an complet de existenta a Culiuc.com (lansat in formula actuala in mai 2005) si cred ca e cazul sa fac unele totaluri. Pe parcursul anului 2006 auditoriul lunar a sitului a crescut de la 500 la 2000 vizitatori, iar numarul paginilor vizitate — de la 2000 la 7000 (hits, pageviews). Spre sfirsitul anului trecut Culiuc.com era accesat zilnic de peste 100 persoane. In special ma bucura faptul ca Culiuc.com se benificiaza de participarea activa a cititorilor sai — fiecare eseu este insotit in mediu de o duzina de comentarii. Vreau sa multumesc tuturor comentatorilor activi pentru faptul ca adauga viata sitului, ma determina sa gasesc timp pentru continuarea aceastei initiative costisitoare (in timp) si ma ajuta sa cristalizez treptat conceptul si continutul sitului.

Pentru 2007 planific schimbari mari pe Culiuc.com: un redesign total, introducerea unor functionalitati noi (sugestiile sunt binevenite) si adaugarea unor noi tipuri de continut. Un lucru nu se va schimba: dorinta de a publica regulat continut original si calitativ.

Tuturor cititorilor Culiuc.com doresc in 2007 multa creativitate, perseverenta si bafta. La multi ani!

[1] 1 cadru din 100 este o rata buna in cazul fotografiei digitale. Cind fotografiam pe film ma ghidam de principiul „1 cadru bun la un film de 36 cadre = succes” (adica circa 3 cadre la 100).

Publicat: 1 ianuarie 2007 11:55

Categorii: Personal

Taguri:

Comentarii (6)

1

Igor
2 ianuarie 2007 7:23

La Multi Ani !!!

succese si bafta in toate, si in particular cu mentinerea site-ului culiuc.com

prima sugestie: eu asi prefera sa pot vedea in forma de mailing list publicatiile noi, precum si raspunsurile la comentariile mele.

2

Viorica Antonov
2 ianuarie 2007 8:40

Draga Alexandru,
La Multi Ani si bafta in toate! Fie ca anul care a venit deja, sa/ti aduca doar succese si mari realizari,
Cu simpatie,
Viorica

P.S. Cred ca calatoria in China iti va deschide drumul spre o alta cultura diferita de a noastra, care te fascineaza si te face sa vezi putin altfel lumea. :))

3

Adriana T.
2 ianuarie 2007 19:41

La multi ani shi un an nou mai bun ca restul!

Cred ca ideea cu list-mail este foarte buna.Asta va face ca lumea sa intre mai des pe site shi sa fie la curent cu toate "noutatzile".

4

Val
5 ianuarie 2007 16:38

La Multi Ani Sandu si Craciun fericit! Spor la munca la H si articole interesante pe blog.

5

Pavel Ciorici
5 ianuarie 2007 23:33

La multi ani tuturor bloggeri-lor din Moldova :))

Unire!!!

6

Natalia Selaru
22 februarie 2007 19:06

Salut Alexandru,

Daca imi permiti o mica sugestie, eu un nimic, in fond, dar ai putea sa schimbi modalitatea de a referi alte pagini, astefl ele sa se deschida intr-o noua fereastra? :)
Stiu ca se poate face "open in a new window", dar cateodata, absorbita de continut, si cum de regula referintele vin in mijlocul propozitiei, involuntar dai un click direct si intervine o mica abatere de la subiect :)

Merci :)
Si nici o suparare daca nu raspunzi la aceasta sugestie :)