Alexandru Culiuc

24 aprilie 2007

Cel mai bun blog din Moldova este...

Astăzi, în cadrul ceremoniei de premiere WebTop, au fost desemnate cele mai bune bloguri şi situri personale din Moldova. Câştigător este vlogul (video blogul) lui Petru Terguţă, în care jurnalistul publică spoturile propriilor reportaje realizate pentru TV7. Vlogul merită să fie vizitat şi urmărit cu atenţie — îl includ acum în listă de bloguri de pe prima pagina a Culiuc.com.

Petru, sincerele mele felicitări. E plăcut să urmăreşti lucrul unui jurnalist profesionist, dar e şi mai plăcut să vezi că acest profesionalism este apreciat la justa valoare.

Culiuc.com a luat locul 2. Pe locul trei s-a plasat situl Nataliei Barbu. M-am pomenit într-o companie cât se poate de plăcută...

Publicat: 24 aprilie 2007 20:45

Categorii: Web, Internet si IT

Taguri: , , ,

Comentarii (27)

1

evisoft
24 aprilie 2007 21:10

Felicitari, Sandu. Aceste 3 site-uri desemenea au fost preferatele mele.

2

Igor
24 aprilie 2007 22:32

Sandu, si tututor premiantilor, Felicitari, cu toate ca eu am unele rezerve la locurile acordate.

Nu-i vorba, Petru are un blog nu rau. Are continut, care apartine autorului (intr-un sens). Dupa stirele care le-am auzit in MD, in vizita recenta, astea sunt chiar bune. Este de laudat faptul ca reportorul nu baga 2 bani ai sai in reportaje, cu analize nepotrivite. Cel putin are intentia de a prezenta stirele cum sunt ele. Dar: continutul este evident "bias", site-ul nu are nici gram de design in el, despre usability nici nu mai vorbesc. Despre popularitate tot am dubii. Nu am gasit nici la un reportaj un comentariu lasat de vizitatori. Si mai este o problema minora: reportajele apartin lui Petru sau totusi companiei TV7? Cu alte cuvinte, este site personal, sau totusi o bucata din corporatie.

Natalia Barbu si site-ul ei: dragut, si nu mai mult. Probabil ca nu-i ce asi putea urmari cu interes. Asta nu inseamna ca este un site prost, sau neinteresant. Este la gustul si preferintele publicului, cred ca. Oricum, se evidentia din toata multimea prezentata la concurs.

Succese tuturor in continuare !!!!

3

Pavel
24 aprilie 2007 22:34

Felicitari Alexandre.. chiar daca e locul II...

sincer, ma asteptam la alt clasament in aceasta categorie.. dar fie si asa..

4

Olesea
24 aprilie 2007 22:43

Intr-adevar, felicitari Alexandru! desi daca eram in juriu, iti dadeam locul I. Dar nu tot site-ul lui Petru a castigat si locul III? Parca l-am vazut si atunci pe scena, am impresia ca au gresit ceva (am participat la Ceremonie, dar nu am fost foarte atenta la aceasta categorie).

5

Pavel
24 aprilie 2007 22:47

Olesea, era alta categorie cind a ocupat locul III..

6

Pavel
24 aprilie 2007 23:11

doritorii pot vedea citeva poze pe blogul meu...

7

Adrian Hâncu
25 aprilie 2007 0:27

Alexandre sincere felicitari cu prmiul obtinut! Este unul din putinele care chiar este binemeritat si ai tot respectul meu!

Am venit acasa si am accesat webtop.md ca sa vad daca este afisata lista premiantilor si daca sunt careva comentarii, sau comunicate de presa mai proaspete. Nu am gasit nimic (!) si ultimul comunicat dateaza din... 23 aprilie.

Dupa care am scos (recunosc - cu cea mai mare placere) butonul webtop de pe site-ul cu care am participat la concurs (www.hancu.com).

Cum a fost la premiere? A fost groaznic! A fost pur si simplu cel mai groaznic eveniment la care am participat vreodata.

Da, si putin cumatrism - sau daca cineva prefera pot sa o spun pe sleau - lins de fund - in acordarea locurilor pentru citeva categorii (amintesc aici unite.md si mdi.gov.md (daca nu gresesc) si multe altele denumirea carora nu le-am retinut-o)...

Noi am murit de ris cum isi tineau speech`ul anumite personalitati (tin sa amintesc despre reprezentantul Ministerului de Economie, reprezentantul fund'atiei Soros si celui de la UNDP). Thx guys (daca prindeti sa cititi aceste rinduri) chiar am ris! (Uneori chiar cu toata sala)

Alte mari-mari neajunsuri-> prezentarea bilingva, muzica "live", lumini proaste, si prezentatoarea de limba rusa etc, etc, etc la nesfirsit.

Dupa discutii in drum spre casa, am ajuns la concluzia ca ceea ce s-a numit "Ceremonia de premiere a câştigătorilor WEBTOP 2006" este o buna instructiune de "A nu se face asa".

PS. La sfirsit in sala mirosea a... exact! Pirjoale! Nu o sa va spun ca mesele erau doldora de mincare (pai banii trebuiau sa fie cheltuiti, ca sa se arate ca s-a lucrat:()

PPS, cica s-a transmis live, +multi filmau cu camerele foto (damn, suntem atit de IT) asa ca daca cineva poate sa faca un sharing pe youtube sau alte platforme va rog sa puneti un link aici (Igor - si altii care nu au fost prezenti - cred ca o sa va amuzati tare daca o sa o vedti si pe asta)

Mii greata de unii oameni.

8

Vladislav Namashco
25 aprilie 2007 8:07

Felecitari Alexandru...

Adriane,o sa facem noi mai bine;)

9

Viorica Antonov
25 aprilie 2007 8:10

Felicitari Sandu!
si succese in continuare

10

Eugen
25 aprilie 2007 8:25

Sandu, felicitari.
In opinia mea meritai chiar locul I, dar cred ca ai fost pre corect, repet prea, ca sa iai tu premiul.
Poate de atita ca stiai ca nu vei veni, iar ei aveau nevoie de show, care numai a show nu a semanat.

Felicitari, ceea ce faci faci bine, mult mai bine decit altii din Moldova!

11

elena
25 aprilie 2007 12:33

BRAVO Alexandru-le!
Mult curaj si succese in continuare!

12

valeriu
25 aprilie 2007 13:05

Mai multe rezultate despre primiere la concursul WebTop editia 6 le puteti gasi aici

p.s. eu sunt de parerea ca sandu a pus un cuvant bun la organizatori ca sa nu ia locul I :)

13

Ionel
25 aprilie 2007 17:50

Sander, multe felicitări!!!

Iniţial văzusem CULIUC.com pus la expoziţia virtuală. Primul lucru care mi-a venit în cap: posibil nu l-ai pus la concurs din cauza afilierii anterioare la DNT. Cu toate acestea m-am gândit ca e pacat sa nu participe la concurs. Aşa că rezultatul tău m-a bucurat. Nu am fost la premiere, iar ceea ce am vazut live pe play.md mi s-a parut oribil. De calitatea transmisiunii nici nu mai vrobesc. Din cauza întreruperilor frecvente nici n-am înţeles bine cine au luat locuri în unele categorii.

Bilingvism oribil gen "конкурс вэб топ" (vă închipuiţi dacă site-ul BEM lua loc cum avea să sune asta??? "Банкэ дзи иканамий"), naişti care n-au interpretat piese cu durata notelor mai mici de pătrimi şi optimi (a la Moscovici), bâlbâiala prezentatorilor, etc.

Nu vreau să comentez site-ul Ministerului Dezinformării Naţionale sau a unor servicii lansate în aprilie 2007. Spun doar atât: e un WEBTOP-2006 desfăşurat în trimestrul II al anului 2007 la care au luat locuri de frunte site-uri din 2007, 2005, etc. Cred că era mai bine daca respectau regulamentul şi apreciau doar conceptele lansate în 2006.

Mă rog, ştim cum se desfăşoară licitaţiile "transparente şi obiective" în Republica Moldova (de la Agenţia de Achiziţii Publice, până la UNDP, Soros, etc.) şi nu trebuie să ne enervăm, domnilor. Aşa e societatea. Trăim în ţara unde ne-am născut. Schimbarea nu se începe de la un careva WEBTOP, ci de la conştiinţa fiecăruia sau, posibil, de la urna de vot. Altfel vom rămâne întotdeauna în situaţia limbricilor ăia din banc:

"Limbricul tată şi limbricul fiu au ieşit din intestin afară şi privesc natura. Uite fiule, ce frumoasă e lumea: ce iarbă verde, ce cer senin, ce aer curat. Îţi place? Da, tată, dar de ce trăim noi în cur?! Trăim în cur, fiule, pentru că asta-i Patria noastră!"

14

Cristina A.
25 aprilie 2007 20:17

Sandu, felicitari!
Am fost si eu putin mirata de rezultatele concursului. Nu am nici o afiliere cu Web-topul(am in vedere ca chiar nu ma intereseaza), dar am hotarit sa intru pe site-ul lor si sa vad cine mai participa. Am fost surprinsa ca blogul Luciei Candu nu a trecut. Nu stiu criteriile de examinare, dar unele bloguri chiar nu cred ca meritau sa intre in finala.Oricum...site-ul Nataliei Barbu e ok, dar nu cred ca trebuie sa fie clasat la aceiasi categorie ca al tau, sau a lui Mihai sau altii...parerea mea. In rest reportajele jurnalistului ce a luat locul 1 sint ok...dar nu prea am chef sa mai intru acolo din nou.Nu pot sa-mi explic.
In rest cred ca la categoria site-ul personale(cu continut) cred ca al tau e bun. In orice caz aici intru chiar mai des decit vreau si desi nu cu totul sint de acord aici (am in vedere continut,comentarii,idei)ma reintorc fiindca mi-e interesant.
Succes si inca o data felicitari.

15

Anisoara
25 aprilie 2007 21:17

mie imi place f mult blogul lui Petru! de altfel si celelalt sunt ok... Bravo!

16

Brînzan Dumitru
26 aprilie 2007 11:16

Daa, am rămas şi eu profund dezamăgit de rezultate şi mai ales de organizare.

Dacă sincer mă aşteptam şi eu ca Culiuc.com să fie #1, însă se pare că politizarea concursului este inevitabilă...

Apropo, cineva mai consideră că de către organizatori a fost comisă o greşeală din start? Eu personal consider greşită categoria "Pagini Personale / Bloguri". Nu cred că se poate de comparat un blog şi o pagină personală. Proprietarul unui blog nu-şi bate capul de funcţionalitate, de programare, de optimizare, de design, de domain şi de hosting. Tot ce face este se înregistrează şi gata, are un blog.
Iar proprietarul unei pagini personale depune efort în toate, iar pe site prezintă ceea ce şi trebuie să fie pe o "pagină personală": info despre sine, nişte poze, un portfolio (dacă prestează careva servicii), nişte linkuri, şi chestii din astea care se actualizează de 2 ori pe an.

Încă un lucru pe care nu l-am înţeles la ceremonie: de ce nu s-au arătat siturile cîştigătorilor cum s-a făcut anii precedenţi?

Oricum, să sperăm că la anul...

17

Buhnevici Nicolae
26 aprilie 2007 12:04

Uite ca am ajuns la ceea despre ce vorbeam la articolul anterior, cind am venit cu povestirea despre corectitudinea jurizarii la WT. Sandu tu miai cerut sa aduk argumenete si fapte. Uite ca ai patito pe propria piele.

Probabil ai sa zici ca "Sunt multumit de locul 2..." dar in suflet oricum stiic a situl tau e mai bundecyt cel care a luat locul 1.

Cu certitudine pot sa afirm ca anul acesta sa mai demonstrat odata ca juriul nu are habar de Usability, Design, Coding si alte kestii. Poate unii se pricep oleaca la continut dar asta nu e nici 50% din nota finala.

Iaca tie si dovada de cumatrism si alte trasaturi spurcate de felul asta.

Salve

18

Adrian HAncu
26 aprilie 2007 16:49

Stii Nicolae, nu cred ca juriul ar fi putut schimba ceva. Eu as vrea sa vad note, efectiv ce note a dat fiecare membru din juriu pentru siturile care le-a jurizat. Nu ma intereseaza situl cu care am particiapt eu, dar vreau sa vad cine si ce note a dat, de a considerat anumite site`uri demne de locurile 1, 2 si 3.
Cel mai straniu ca toti tac, si pe forum.md de exemplu (eu nu am vazut nimeni sa se revolte cu mai mult decit un "ei si a a fost prost" etc, etc, am auzit ceva de tipul ca "masa a fost gustoasa".

19

Petru Terguţă
26 aprilie 2007 18:50

Salut tuturor,

Stiu ca multi din voi au asteptat o reactie a mea. Corect ar fi fost ca ea sa apara pe blogul meu. Insa, eu toata ziua sunt pe drumuri, iar acasa nu am computer. Plus ca aici discutia e cea mai aprinsa!

Sincer, m-a bucurat si m-a stimulat extrem de mult premiul acesta. A fost un moft al meu, care m-a tarziu s-a transformat intr-o rutina.

Scria cineva la inceput ca daca priveste stirile TV7 atunci nu il mai intereseaza blogul meu. Ei bine, publicul tinta al acestui blog sunt moldovenii din strainatate si nu cei de aici.

In fine, nu scriu aici pentru ca sa justific premiul. O fac pentru ca replicile voastre sunt din ce in ce mai dure si asta ma deranjeaza.

M-a amuza la culme cand vorbiti de politizare si cumatrism. Sincer, poate voi stiti mai multe din culise, dar eu chiar nu am nicio treaba cu organizatorii. Nu i-am vazut si nu am vorbit niciodata cu ei. Stiu doar ca lumea imi scrie pe mail de peste tot, din SUA, Israel, Suedia, Canada, Franta, Romania, etc.. si toti sunt multumiti de ceea ce vad. Alternativa nu exista!

N-as vrea sa credeti lucruri urate despre mine, sau mai ales sa ma numiti in fel si chip, asa cum am vazut deja pe unele site-uri. Va respect pentru ceea ce faceti. Nu cer nici eu mai mult! Dar unii din voi se comporta deja asemeni opozitiei dupa campania electorala!

Fraude, etc.. Sa fim seriosi.. Eu am fost invatat sa castig, dar sa si pierd. Al doilea lucru e mai greu, e adevarat, dar ceea ce faceti voi ma depaseste. Nu stiu daca designul este cel mai important la un blog.. in schimb utilitatea lui este esentiala!

Alexandre, multumesc pentru felicitari. Esti unul din putinii care au facut lucrul asta. Bafta tie si voua tuturor.

Peace!

20

Viorica Antonov
26 aprilie 2007 19:47

citesc comentariile 16, 17, 18 si imi vine o idee pe care vreau sa o spun. Cred ca nu este atat de important sa obtii un loc in acest concurs, este mai important sa castigi atentia audientei, publicului larg. Cel mai important este sa castigi recunostinta celor care viziteaza acest site si care il pot recunoaste dintr/o mie de alte siteuri. Acesta este succesul lui Sandu. Are un public foatrte larg si sunt convinsa ca cu multi dintre vizitatori se cunoaste deja personal. Acesta este adevaratul succes. De exemplu eu unde nu asi pleca, cat de departe nu asi pleca, stiu ca este o pagina la care sunt asteptata sa spun parerea mea, sa ma impart cu impresiile mele si astfel sa fiu mai aproape de casa. Odata ii voi spune live multumesc lui Sandu pentru aceasta extraordinara idee de a face o pagina nu pentru propriul augur ci petnru a cunoaste si a uni astfel lumea de pe diferite orizonturi care are ce spune.
Daca acum asi intreba pe cineva dintr/o tara din Occident daca isi cunoaste premiantii Nobel, sau ai muzicii, nu cred ca vor raspunde multi, dar daca asi spune despre un lucru animit care se leaga de un nume si viceversa, sunt sigura ca voi gasi raspunsul.

Pentru Petru felicitari! Cred ca este un bun inceput si ii doresc desigur bafta in ceea ce face. Ideea merita sa fie apreciata la justa sa valoare.
Aici nu exista invingatori si invinsi. Exista profesionalisti, inceptatori, dar pe toti ii uneste aceeasi idee de avea audienta buna si material calitativ. Succese tuturor.

21

Todoran
26 aprilie 2007 22:29

Felicitari!

22

Brînzan Dumitru
26 aprilie 2007 23:30

P.S. vreau să concretizez că, în #16 despre "politizare" este în general cu concursul, şi nu doar categoria Pagini Personale.

2 Viorica Antonov: dacă sincer eu de Culiuc.com am aflat doar la etapa de preselecţie, dar deja văd că pe aici intră lume educată şi interesantă... Deja am adăugat pagina în favorites :)

23

vitalie
27 aprilie 2007 9:01

n-as vrea sa dau cu batul in balta, dar consider webtop un eveniment fericit...asta din mai multe motive...intai ca, pentru prima oara, termenul blog a devenit curent si in netul moldovenesc...mai departe, un blog, si nu un site personal, a castigat premiul mare in categoria respectiva..iar e ceva bun...in al treilea rand, webtopul a fost o initiativa buna chiar si pentru simplu motiv ca a adunat bloggerii moldoveni impreuna, intr-o sala, macar pentru o ora-doua...altfel ei practic nu se inatlnesc...
eu am participat la concurs cu un blog, http://gresim.blogspot.com/ e adresa lui...nimic design propriu, totul importat de la blogger.com, si din acest motiv mi-as fi dorit, ca multi altii ca continutul blogului sa conteze, cel putin la fel de mult ca designul..e, a contat mai mult, si e bine...
mai departe. sunt si eu, pentru o deosebire neta intre site personal si blog, sunt lucruri diferite, ca esenta si continut...daca Culiuc e web-designer bun las sa concureze cu designerii site-ului Nataliei Barbu, ca e tot un site cu design bun, dar vreau ca si Terguta, si Vasile Garnet (http://www.contrafort.md/vasilegarnet/) sa aiba o sansa, chiat ca nu cunosc designul, in schimb au un continut bun..acuma, nu poti analiza noutatile culturale, poeziile sau prozele personale ale lui Garnet cu analizele lui Culiuc, sunt lucruri ce tin de categorii diferite...e ca si cum ai compara Caldul si Lungul, in fizica...
ce vreau eu:
- un concurs de alternativa...un fel de Roblogfest (http://roblogfest.ro/) care ar contine macar jumatate din categoriile pe care le-au nominalizat ei (http://roblogfest.ro/site_voting/nominations_html). un asemenea mod de abordare a comunitatii blogistice moldovene ar permite separarea blogurilor dupa diferite criterii: informatie actualizata, domenii, continut, design, etc...sponsori s-ar gasi, cred eu...sunt destule companii de soft moldovene sau de aiurea care nu au participat la webtop dar ar fi dispuse sa participe la un eventuala mdblogfest, cu premii (fie si un program licentiat, cu titlul de premiu, ca nu-i costa nimic, sau cu ceva solutii de design pentru castigator)...
- un site dedicat in totalitate blogosferei modlovenesti, care ar agrega toate noutatile, articolele, comentariile dupa domenii: cultural, IT, economie, studii, politica etc...nu e prea greu, avem designeri buni printre bloggeri (de fapt, cu unele exceptii majoritatea bloggerilor moldoveni sunt webdesigneri), am putea elabora un site dragut..strangem cate 10 dolari de caciula, si cumparam un domeniu, www.mdblog.md sau www.blogosphera.md , sau altceva de genul asta... portalul ar contine un directoriu al blogurilor md, am putea configura niste newsletters saptamanale, un digest electronic lunar sau saptamanal, in format .pdf al vietii blogosferei modlovenesti...sau macar ceva de tipul Revista Blogosferei (http://blogreview.romblog.ro/)

24

Eugen
28 aprilie 2007 9:07

Vitalie, citeste aici

25

Paradox
29 aprilie 2007 13:43

Felicita!

26

andy
8 aprilie 2009 19:38

mai lasati-o moale cu BASARABIA pamant Romanesc, nu mai e de mult pamant Romanesc asa ca ramaneti in tara voastra!!!!!!!!

27

Luka
18 aprilie 2011 23:26

Eu citesc mai mult decat scriu si asta cred ca nu este un lucru rau. Imi place sa vad ca pretutindeni sunt oameni de calitate si sunt preocupari care ii unesc pe oameni indiferent de locul unde se afla.

Adauga Comentariu


HTML admisibil: a href, b, i, br/, p, strong, em, ul, ol, li, blockquote, pre