Alexandru Culiuc

9 iulie 2007

Străzile Lyonului matinal

Călătoria în Franţa a luat sfârşit şi acum sunt venit în Moldova în vacanţă. Nu ştiu pe cât de potriviti este termenul "vacanţă", căci am mai multe activităţi planificate pentru luna ce urmează. Curând voi publica anunţul workshopului macroeconomic pomenit anterior. Între timp, va trebui să vă mulţumiţi cu nişte poze din Franţa, unde mi-am petrecut adevărata vacanţă de vară.

Vacanţa în Franţa a durat două săptămâni şi a urmat un itinerar mai puţin ortodox: Lyon – Nice – St. Martin de Vesubie / Boreon (Dept. Alpes Maritimes) – Nice – Monte Carlo – Paris. N-a fost nici pe departe cea mai fructuoasă călătorie din punct de vedere fotografic (mai mult ca în China n-am fotografiat nicăieri), însă totuşi am reuşit să culeg o duzină de cadre bunicele. Le voi expune în câteva runde ordonate cronologic. Aşadar, astăzi încep cu Lyon.

Am petrecut două zile în capitala gastronomică a Franţei. Însă am fotografiat doar în dimineaţa plecării, căci rucsacul meu (în care din prostie am pus şi echipamentul fotografic) s-a pierdut în drum şi a venit doar în ajunul plecării. Toate fotografiile de mai jos sunt făcute în timpul unei scurte plimbări fotografice de dimineaţă, între orele 7:30 şi 8:30, aşa că am avut parte de nişte străzi relativ pustii.

Lyon: Garage du Palais
Garage du Palais

Tare m-a mai amuzat acest "Garage du Palais" — anume aşa îmi şi imaginam garajul de pe lângă un palat.

Lyon

Nu eram pregătit deloc să fotografiez când aceşti copii au dat buzna în stradă, aşa că am reuşit să fac patru cadre. Asta-i cel mai reuşit, însă şi el suferă din punct de vedere a compoziţional: tipul din planul trei îl "calcă" pe băiatul din stânga pe umăr, iar capul băiatului din centru se suprapune pe corpul tânărului din planul secund. Oricum, mi s-a părut o scenă plină de viaţă.

Lyon: Stegardul
Stegarul

Tipul care în cadrul precedent scotea umbrelele pe terasă a mai făcut câteva ture după dispariţia copiilor, aşa că am avut ocazia să-l izolez pe "stegar" într-un cadru aparte.

Lyon: St. Jean cathedral
Băiatul, catedrala şi poşta.

Treceam la un cartier de catedrala St. Jean, când mai n-am fost dat jos de băieţelul care alerga în direcţia bisericii construite timp de 300 ani (1180-1480). Am obţinut un trio pe cât de bizar, pe atât şi de fotogenic: un băiat, fragmentul unei catedrale şi automobilul poştei.

Lyon: Le Bistrot de Lyon
Le Bistrot de Lyon

Eram la doar doi paşi de hotel, când am surprins aceste pregătiri pentru noua zi de lucru la "Le Bistrot de Lyon" – o denumire cam neinspirată, dar extrem de potrivită pentru o fotografie de călătorie (e clar şi fără explicaţii unde-a fost făcută).

Mâine-poimâine voi expune câteva fotografii făcute în munţii Alpi.

Publicat: 9 iulie 2007 22:37

Categorii: Călătorii | Fotografie

Taguri: , , ,

Comentarii (2)

1

Igor
16 iulie 2007 8:47

frumoasa vacanta. astep pozele din Alpi

2

vasgar
18 iulie 2007 3:29

si eu am fost la Lyon - mi-a placut. dar o vacanta in Franta fara a sta cateva zile la Bordeaux si in imprejurimi e - cel putin - o greseala de traseu. poate alta data. merita vazut si nordul Frantei, Lille...
Alexandru, ai cateva libertati de exprimare (nu le spun greseli, din politete), pe care nu le mai arat...
astept si eu fotografiile din Alpi, ca tot voi vedea la televizor Alpii in Turul Frantei...

Adauga Comentariu


HTML admisibil: a href, b, i, br/, p, strong, em, ul, ol, li, blockquote, pre