Alexandru Culiuc

24 decembrie 2007

Anunţuri: Culiuc.com offline + oportunităţi de formare profesională pentru studenţii la economie

Examenul la comerţ internaţional (cu Elhanan Helpman — cititorii cu studii economice la sigur au auzit de el) mi-a monopolizat ultimele trei săptămâni. Între timp s-au acumulat un şir de subiecte despre care aş vrea să scriu, însă încă nu mi-am revenit totalmente de la examen pentru a mă lansa în noi cercetări. Am însă două anunţuri legate de sejurul meu de iarnă la Chişinău.

Culiuc.com offline

Pe parcursul celor 2.5 ani de existenţă a sitului am făcut virtual cunoştinţa cu mulţi cititori activi. Mă întreb dacă ar exista ceva interes pentru o întâlnire reală (offline) undeva pe la mijloc de ianuarie. Dacă da, lăsaţi un comentariu şi indicaţi data şi orele care v-ar conveni (să zicem, între 15 şi 23 ianuarie). Invitaţia (prealabilă) este extinsă cititorilor tăcuţi, comentatorilor activi şi bloggerilor. Voi aprecia şi sugestii privind locul/forma petrecerii evenimentului. Opţiunea de bază ar fi întâlnirea la un local, dar s-ar putea de organizat şi ceva mai interesant: începând cu bowling şi terminând cu patine (oricum, ultima oprire va fi la un local). Scopul este simplu — de a face cunoştinţă, de a pune la cale Moldova şi, posibil, blogosfera moldovenească.

Dacă va exista suficient interes pentru un asemenea eveniment, nu exclud că voi comunica detaliile direct invitaţilor, fără a publica anunţuri suplimentare pe site. [Rămâne să decid. Dacă întâlnirea va deveni, în paralel, şi un offline al bloggerilor, această opţiune decade.] De aceea dacă doriţi să participaţi, neapărat lăsaţi un comentariu, indicând numele complet şi un email valid la care să va contactez.

Stagiere de cercetare pentru studenţi în economie din Moldova

Lansăm în cadrul NGO-ului H-dot (despre care am scris anterior) un proiect economic. La moment căutăm unul sau doi "asistenţi de cercetare" (în engleză termenul corect este research assistant). Odată ce proiectul se află în stare incipientă n-aş vrea să mă lansez în detalii însă voi descrie proiectul persoanelor intervievate.

Cerinţe:

 • Student la economie. Preferabil în anul doi sau trei de studii, însă, dacă vă angajaţi să rămâneţi implicat(ă) în proiect cel puţin timp de un an, vom accepta şi studenţi la anul 4 sau masteranzi.
 • Cunoaşterea limbii române şi engleze
 • Dorinţa de a urma studii postuniversitare în economie
 • 4-5 ore de lucru pe săptămână cu orar extrem de flexibil

În schimb obţineţi:

 • O înscriere în CV, direct relevantă pentru aplicarea la studii post-universitare.
 • Scrisoare de recomandare şi ajutor cu completarea dosarelor de aplicare pentru studii postuniversitare în economie după un an de colaborare cu succes.
 • Training — la foarte puţin timp veţi putea răspunde la întrebările de mai sus (şi la altele).
 • Salariu, ce-i drept nu cred că din prima lună.
 • Susţinere la scrierea tezei de licenţă.

Îmi cer scuze dacă anunţul este cam vag – voi rări ceaţa la interviu. Dacă v-am intrigat, trimiteţi până la 7 ianuarie CV-ul la adresa "ra [arond] development.md". Semifinaliştii vor fi invitaţi la interviu, care va avea loc la Chişinău în perioada 8-18 ianuarie (întâlnirea va fi stabilită cu fiecare în parte).

Bonus: întrebări de autotestare

Vă propun un şir de întrebări — de la simple la complicate — la care ar putea răspunde candidatul ideal (atenţie — două întrebări sunt cu şiretlic!):

 1. Care surse aţi consulta pentru a găsi rata şomajului şi care pentru compoziţia pe ramuri a portofoliului de credite bancare?
 2. Prin ce se deosebeşte IPC de deflatorul PIB?
 3. Există două instituţii economice globale — FMI şi Banca Mondială, şi există două ramuri de bază a economiei — microeconomia şi macroeconomia. Care din instituţii are o mai mare atribuţie cu microeconomia, şi care — cu macro?
 4. Prin ce se deosebeşte contul curent de balanţa de plăţi şi de balanţa comercială?
 5. Cum se calculează rata reală de schimb?
 6. Numiţi cel mai simplu model care integrează într-un singur grafic balanţa în piaţa bunurilor, piaţa monetară şi piaţa valutară.
 7. Care este costul de oportunitate a studiilor universitare?
 8. Cum afectează emigraţia şi remitenţele oferta de muncă şi salariul de echilibru?
 9. Guvernul a mărit cheltuielile bugetului cu 1,000,000 lei. Cu cât va creşte cererea agregată într-o economie închisă? Şi în una deschisă?
 10. Care este relaţia dintre deficitul bugetar şi deficitul contului curent?
 11. Ce se subînţelege prin sterilizarea masei monetare? Care este efectul sterilizării în cazul unei rate de schimb flotante?
 12. În rezultatul progresului tehnologic, a crescut productivitatea agronomilor, pe când cea a celorlalţi angajaţi din agricultură a rămas neschimbată. Va creşte sau va scădea în rezultat salariul de echilibru al agronomilor? Argumentaţi răspunsul.
 13. Moldova primeşte un "cadou" (de la MCC, să zicem) de 300 mil. dolari, care este disipat uniform în economie. Cum va reacţiona rata de schimb? Va creşte sau va scădea (în termeni relativi) preţul unei cine la restaurant faţă de preţul ingredientelor utilizate în prepararea respectivei cine? Argumentaţi răspunsul.
 14. Preţul de import (în dolari) la petrol s-a dublat. Dacă toate preţurile în economie ar fi flexibile şi Banca Naţională ar menţine constantă masa monetară, care ar fi efectul asupra preţului în lei la produsele alimentare? Iar asupra IPC? Argumentaţi răspunsul.

Nu exclud că aş putea pune o întrebare-două de acest gen la interviu. Însă nu aştept un student la anul doi sau trei de facultate (n-are importanţă de unde — ASEM sau Harvard) să fie în stare să răspundă corect la două treimi din aceste întrebări fără a consulta surse şi nici nu intenţionez să-mi bazez decizia exclusiv pe nivelul de cunoştinţe economice. Însă cred că este clar cam ce caut — mai mult macroeconomie, dar şi ceva micro.

Notă pentru cititori. Vă rog să nu răspundeţi la aceste întrebările în comentarii publice. Dacă ardeţi de nerăbdare de a vă demonstra/testa cunoştinţele la economie, indicaţi care 2 din cele 14 întrebări sunt cu şiretlic (fără explicaţii, pentru început).

P.S.

Eram cât pe ce să uit... Sărbători fericite!

Publicat: 24 decembrie 2007 6:52

Categorii: Economie si Afaceri | Invatamint | Personal

Taguri: , , ,

Comentarii (38)

1

ki_t
24 decembrie 2007 9:45

as vrea f mult sa particip la o intalnire offline. In fapt insa, acest lucru nu e posibil pru mine, pentru ca nu sunt in Chisinau la momentul de fatza.
(am dorit totusi sa ma expun la acest subiect, ca autorul sa vada ca interesul despre care se intreaba exista)

2

Elena
24 decembrie 2007 10:26

Intrebarea 6 si 9 sunt cu siretlic dupa parerea mea.
Asa-i?

3

Adrian Vrabie
24 decembrie 2007 15:05

tot as participa la o intalnire offline, dar nu sunt in Moldova. :)
Alex... Intrebarile sunt AWESOME and Unfuckingbelievable! i wish you good luck in finding someone! (o comparatie mica: Astia de la DAAD p/u concurs la MAster intrebau: What's the difference between M1, M2 adn M3 .. .what will happen to the i% if the CB buys Gov bonds in the open market... :) si asa mai departe...
Eu la multe intrebari is pus pe gindrui ce fel de raspuns astepti... (intrebarea 14 spre exemplu...
Do you really think someone will answer that? :)

4

Andrei
24 decembrie 2007 15:53

Sunt foarte interesat de a participa la offline. Astept invitatia sau cel putin anuntul.
Succes.

5

Nadejda Caprar
24 decembrie 2007 16:32

Salut,fac parte din categoria cititorilor tacuti si as vrea foarte mult sa particip la o intilnire offline. Presupun ca vor fi multi doritori......ma intreb ce sala ar fi suficient de incapatoare? ;)

6

ma credeam baiat destept
24 decembrie 2007 19:28

1, 12

7

Roman
24 decembrie 2007 20:26

Interesat si eu in participare. Din pacate pot veni doar pe 23-26 ianuarie, presupun insa ca este prea tirziu.

8

Alexandru Culiuc
24 decembrie 2007 20:38

elena şi "ma credeam baiat destept" -- mă voi abţine pentru moment de la comentarea răspunsurilor. Aş vrea să aud şi opiniile altora, după care ar fi interesant dacă fiecare ar explica de ce-a desemnat respectivele întrebări drept "cu şiretlic". Apropo, "Ma credeam baiat destept", să înţeleg că te crezi băiat deştept, dar totuşi nu eşti suficient de încrezut în propriile forţe pentru a semna comentariul cu numele adevărat?

Ki_t şi Andrei, asta şi este una din principalele probleme cu un offline Culiuc.com -- cam jumătate din cititorii activi se află în afara Moldovei.

Andrei, ultimele patru întrebări sunt complicate de-a binelea (la nivel de masterat). Nu m-aş aştepta la multe răspunsuri corecte. În finală, it's part of the deal -- la scurt timp după implicarea în proiect, stagiarii vor putea răspunde la acestse şi multe alte întrebări economice.

Roman, s-ar putea şi pe 23...

9

Elena
24 decembrie 2007 21:16

Ok,voi astepta sa vad care au fost siretlicurile si apoi voi zice de ce anume 6 si 9 le consider intrebari sirete.:)

10

BE
25 decembrie 2007 13:08


Buna Alexandru,

Poti sa ne explici cine e Elhanan Helpman? Spre deosebire de Mankiw pe care l-am descoperit din anul I de economie , de Elhanan Helpman inca nu am auzit.
Merci
Sarbatori Fericite!

11

Elena
25 decembrie 2007 14:45

Ca si BE as dori si eu sa aflu despre aceasta persoana....mai exact cum organizeaza el examenele,ce intrebari pune?

Ma intereseaza mult domeniul comertului si politicilor comerciale.

Multumesc anticipat.

12

Doina
25 decembrie 2007 19:29

Mi s-a parut foarte binevenita ideea unei intilniri offline si as vrea tare mult sa iau parte la ea. As vrea sa fiu productiva si sa recomand un loc pentru a ne intilni insa nu am fost de atita timp acasa si nu cred ca alegerea mea ar fi pe placul tuturor, cit despre zi banuiesc ca cei care vor cu adevarat sa ia parte vor reusi sa-si "acomodeze" agenda pentru asta.
Salut tuturor si Sarbatori Fericite!

13

Boris
26 decembrie 2007 0:11

Ideea unui offline e nemaipomenita, insa din pacate nici eu nu sunt in Moldova. As fi foarte bucuros daca as fi putut particip la concursul pentru research assistant insa iarasi factorul prezentei fizice ma impiedica! As vrea daca se poate sa aflu si eu detaliile despre offline, poate printr-o minune ajung si eu la chisinau!

14

Alexandru Culiuc
26 decembrie 2007 5:42

Elena si BE, Elhanan Helpman este co-fondatorul (impreuna cu Paul Krugman, la începutul anilor optzeci) a noii teorii a comerţului internaţional (teoria clasică fiind bazată pe Heckscher-Ohlin, cea nouă -- pe competiţia monopolistică), a teoriei economiei polticie a comerţului internaţional (împreună cu Gene Grossman, la mijlocul anilor nouăzeci), unul din principalii autori a teoriei creşterii economice endogene (împreună cu Grossman, Romer, Aghion & Howitt, la interfaţa anilor optzeci/nouăzeci) şi, în finală, conducătorul de teză şi coautorul celor mai recente teorii de comerţ internaţional (Melitz 2003, Antras 2003 & 2005) care reprezintă, pentru moment, "state of the art" a teoriei neoclasice a comerţului internaţional.

În sfera academică se pun pariuri pe cine va câştiga premiul Nobel (au şi profesorii distracţiile sale). Parierea are loc online. Există şi organizaţii care fac preziceri în ajunul anunţului. Păi iată, anul acesta Helpman şi Grossman aveau cele mai înalte şanse (în finală au câştigat Maskin & co. pentru teoria "mechanism design"). Posibil la anul...

E normal să nu fi auzit de el la nivel de undegrad -- lucrările lui (precum şi cursul) sunt extrem de sofisticate şi teoretice şi el n-are nici un manual la nivel de undergrad (spre deosebire de Mankiw sau Krugman). Însă în majoritatea rankingurilor economiştilor Helpman se află cam la acelaşi nivel cu Mankiw (poziţiile 20-30). Însă în comerţ internaţional unicul lui concurent real este Krugman.

Elena, ai întrebat de examen... E un subiect care, în alte condiţii (dacă nu eram leneş), ar merita un articol aparte... Examen scris (evident). 3 ore. 3 întrebări. O întrebare teoretică (în cazul nostru -- un eseu despre theory behind the gravity equation) şi două probleme (de regulă derivate din nişte modele de ultima oră. În cazul meu -- Melitz 2003 şi Grossman & Helpman 1994).

Examenul era "open book" -- foloseşte tot ce vrei (inclusiv internetul). Considerând volumul şi complexitatea examenului asta nu avea nici o însemnătate -- dacă nu ştiai materialul din start (circa 100 articole + 4 manuale), nici un fel de surse nu te vor ajuta. Helpman a ridicat nivelul de sadism la maximum – pe lângă faptul că obiectul lui este considerat printre cele mai complicate examene de anul 2, nota de la examen valora 100% din nota la curs (la multe obiecte 20-50% constituie problem sets, midterm, etc.). Şi chiar dacă înveţi până la nebunie, tot nu-i garantat că vei susţine examenul cu brio. Nota media era B+. Un coleg a primit B, iar altul -- C (cu toate că timp de două săptămâni ambii s-au pregătit doar de acest examen). Prietenul care are primit B (un tip extrem de inteligent şi plăcut) şi-a scris qualifying paper (articolul care, împreună cu examenele de calificare, îţi permit să treci în anul 3 de PhD) pe comerţ internaţional, la un subiect strâns legat de teoria expusă în Melitz (2003). Iat-aşa...

Cursul lui Helpman exemplifică ideal metodele pedagogice la nivel de PhD (şi cât de diferite sunt ele de cele de la undergrad sau masterat). Eu le-aş rezuma astfel: pune-le întrebări foarte-foarte dificile şi fă-i să înveţe cât patru. Dacă sunt capabili şi perseverenţi – se vor descurca. Dacă nu – n-au ce căuta aici (Harvardul şi alte instituţii de acelaşi nivel nu sunt interesate în producerea unor mediocrităţi – pentru asta există multe-multe alte universităţi). Anume de aceea nivelul de selectivitate la admitere este atât de înalt – dacă studentul nu face faţă, el nu va supravieţui cel 4-6 ani de studii, însă nimănui nu-i place să alunge studenţi neperformanţi după ce în ei s-a investit ~$60 mii/an...

15

Alexei Ghertescu
26 decembrie 2007 13:05

Pot si eu sa fiu inclus in lista participantilor la offline? Cred ca decizia privind locul unde va fi organizat trebuie sa fie luata dupa ce va fi stabilita lista participantilor...

16

Elena
26 decembrie 2007 17:31

Alexandru,merci pentru raspuns.

Teoria clasica a comertului ( Heckscher-Ohlin-Samuelson) este anuntata ca o tema a tezelor de licenta la noi.

La noi la fel se practica examene "open book" numai ca aici e siretlicul....nu reusesti nici cu un ochi sa te uiti prin carti sau alte surse...sau unii profesori dau teste bazate pe cunostinte acumulate anterior sau logica ( astea sunt mai interesante,nu relatezi doar informatia dictata de profesor anterior ci si mai judeci).

Voi incerca ca caut ceva informatie despre teoria elaborata de Elhanan Helpman,cea clasica deja o cunosc.

Vreau sa concretizez ceva: asta e adresa unde se trimit CV? ra [arond] development.md?

17

Irina
26 decembrie 2007 18:15

Salutare!

Tentantă ideea stagiului de cercetare.
Sunt, însă, nedumerită: research assistant-ul trebuie musai să fie prezent fizic în Moldova pentru a-şi face munca sau este posibilă o colaborare via Internet?

Cât despre întrebările-capcană, nominalizările mele sunt 7 şi 12.

Sărbaători frumoase!

18

nadejda
26 decembrie 2007 20:33

Salut!

Scrie negru pe alb ca una din cerinţe pentru candidaţi este să fie studenţi, cu toate acestea, aş vrea să ştiu: dacă sunt la masterat, merită să trimit CV-ul?

Referitor la întrebările cu şiretlic, presupun că sunt 12 şi 13.

Sărbători fericite la toată lumea!

19

Alexandru Culiuc
26 decembrie 2007 21:00

Alexei, iată şi primul blogger... Mă întreb dacă vor veni şi alţii. Da, ai dreptate, locul urmează să fie stabilit după definitivarea listei de participanţi.

Elena, trimite CV-ul la "ra [arond] development.md" (evident, în loc de [arond] pui @).

Irina, vreau studenţi din Moldova din două motive:

* Studenţii din Moldova au mult mai puţine oportunităţi de acest gen decât moldovenii care învaţă în străinătate

* Vreau să cunosc personal oamenii care vor fi implicaţi în proiect. Cu alte cuvinte lucrul este la distanţă, însă nu şi angajarea. Teoretic vorbind, dacă eşti interesată şi înveţi în altă parte, dar vei fi în Moldova prin ianuarie -- putem discuta.

Nadejda, am modificat puţin anunţul -- e ok dacă eşti la masterat atât timp cât îţi asumi obligaţiunea să rămâi în proiect pe 1 an.

20

Artur Gurău
27 decembrie 2007 4:26

Ok, dacă tot se vorbeşte de o "listă a participanţilor" atunci aş dori să fiu inclus în ea.

Posibilă locaţie potrivită pentru eveniment - "Delice d`Ange", seconde floor, centru, atmosferă plăcută, bucătari de treabă.

Varianta doua: Iarăşi etajul 2, de data asta "Passepartout".

21

Igor
27 decembrie 2007 8:54

intrebarile 0-14
;)

22

Cristina
28 decembrie 2007 12:01

Salut.
Sandu, as vrea sa aflu mai multa informatie despre H-dot.Am in vedere ceva extra decit ceea ce a fost anterior publicat:cu cine va lucra viitorul analist. Cine e stafful ONG-lui?
Va putea lucra acasa?
Si daca viitorul aplicant nu stie raspuns la intrebari de genul acesta...insa are dorinta...are sanse?
Si daca nu va aplica la studii la economie in viitor, dar in alte domenii, dar ar vrea sa invete ceva nou si interesant de la oameni cunoscatori, are sanse?
Mersi mult.

23

Arina
29 decembrie 2007 0:40

eu v-as recomanda jazz cafe-ul "44" ...

astazi am trecut printr-un local nou (am uitat denumirea), spatios, unde se bea bere multa...dar e cam afumat de tigara... dar pare bun pentru intalniri mari - se afla in subsol la cinematograful "Odeon".

24

Artur Gurău
30 decembrie 2007 2:52

Arina, Beer Platz...

25

serj
30 decembrie 2007 10:11

buna,
sunt de la Facultatea de Drept anul III, as putea si eu sa particim la offline-ul de economie organizat de voi?
ca sunt interesat si de comert si economie

26

Alexandru
31 decembrie 2007 14:21

In calitatea mea de "cititor tacut" (pana acum, de fapt) - doresc sa particip la "offline" si sa va cunosc :)

27

Robintel
31 decembrie 2007 22:13

:) La multi ani 2008! :) Sper ca va fi un an exceptional de bun, pe toate planurile! :)

28

Viorica
1 ianuarie 2008 2:49

La Multi Ani!
Noul an a sosit ca un volum nescris cu 365 de pagini goale. Va urez sa le scrieti numai cu lucruri bune, impliniri si fericire pentru ca la sfirsitul volumului sa-l cititi cu bucurie.

Ar fi foarte interesant sa particip la o intalnire offline.

29

Alexandru Culiuc
2 ianuarie 2008 5:43

Cristina, H-dot este, realmente, la inceput de cale iar proiectul pentru care cautam oameni pur si simplu inca nu exista. Nu, nu cred ca merita sa incerci daca nu esti la economie si daca nu te interesaza studii post-universitare in economie.

serj you are clearly confused...

30

Alexandru Culiuc
2 ianuarie 2008 5:45

Un an nou fericit tuturor. Sper ca l-ati intilnit cu multa voie buna si ca nimeni nu v-a furat bradul din casa (si ca nici n-ati avut parte de doi brazi in camere diferite). Eu insa am intilnit 2008 fara brad. Dar nu ma plang -- inotul in ocean in noaptea de revelion este o experienta pe care n-as schimba-o pe toti brazii din lume.

31

Turist
2 ianuarie 2008 17:59

Sper ca era suficient de calda apa - ca sa ai parte de un An Nou fericit :)

32

Dumitrue
10 ianuarie 2008 0:04

Eu a-şi veni cu plăcere la offline, de mult timp nu am fost pe la aşa întâlniri.

33

Cristina
11 ianuarie 2008 17:09

Salut, as vrea si eu sa vin la acest offline. Alexandru, cred ca deja ar trebui sa spui o data si o ora de intilnire.
Eu propun sa fie vineri, 18 ianuarie, ora 18.00 la monumentul Stefan cel Mare. Acolo vom decide unde sa mergem.

34

Critical
13 ianuarie 2008 0:54

Bine am inteles tot in afara de aceea ca iti trebuie pur studenti care fac studii anume la REI, fiindca tragind cu ochiul la intrebarile cu bonus am depistat ca spectrul din care fac parte este tangibil cu obiectele studiate la facultatea sus mentionata; pe cind eu sunt la Finante si Banci...that's it!

35

Alexandru Culiuc
13 ianuarie 2008 16:58

Cititorii care au încercat să determine întrebările-capcană sunt invitaţi să-şi argumenteze răspunsurile.

36

Irina Bulat
17 ianuarie 2008 21:23

Sunt interesata si eu sa particip la offline. Te rog sa ma anunti cand si unde.

37

Denis
29 ianuarie 2008 23:49

Alexandru, depinde ce inseamna pentru tine siretlic. Stii tu cel mai bun raspuns in economie este "it depends"
Deci cel mai probabil ca intrabarile cu siretlic sa fie 12,13,14 pentru ca la acestea le ceri oamenilor sa-ti argumenteze raspunsul, deci e posibil sa existe pozitii diferite cu argumente bune. Asa as exclude eu intrebarile 1-11.
La intrebarea 12, agronomii vro produce clar mai mult decat o faceau inainte. Problema e ca salariul lor de echilibru nu depinde doar de productivitatea lor, ci de multi alti factori, precum oferta de bani din economie sau daca produsele noi la care ei contribuie au cerere pe piata. Depinde desigur daca economie in care este situat agronomul X este deschisa sau nu. In concluzie "siretlicul" la intrebarea asta e faptul ca nu ai dat toate datele problemei.
13. Cum va reacţiona rata de schimb? Dupa cadoul asta n-are decat sa scada cursul dolarului. Efectiv suma primita de populatie va fi cheltuita in mare parte(sa nu neglijam comportamentul irational al indivizilor). Pana la urma masa de dolari se modifica cu 300 mil, pe cand masa de lei ramane constanta.
Cat despre cina la restaurant. Hmm, eu as avea si aici un raspuns sigur. O data cu intrarea sumei in dolari, indiferent de valuta de fapt, masa monetara va tinde sa creasca pentru ca lumea va schimba in lei dolarii. Cererea de lei, va face banca centrala sa tipareasca bani(nu exclud posibilitatea ca banca centrala sa profite de ocazie pentru a-si creste rezervele de valute). In final, fara un supply side adjustment totul se va sfarsi cu o inflatie mai mare, deci preturi mai mari la alimente/servicii.
14. pare tricky, din motivul acelor preturi flexibile si a masei monetare constante. Raspunsul pe care esti tentat sa-l dai este ca o sa creasca preturile bineinteles. Dar, daca masa monetara ramane constanta si cererea la petrol va fi diminuata nu vad de ce ar creste IPC. pana la urma petrolul creste in pret, se consuma ma putin petrol=> ponderea in consumul total ar trebui sa scada. Oricum si la intrebarea asta exista un depinde. Depinde daca tara poate renunta la consumul de petrol importat in schimbul unei alternative mai ieftine.
deci 12 si 14.

In rest spor la scris si bravo pentru reusita de a fi primul doctorand din Moldova la Harvard, desi eu as fi optat pentru Chicago. Sper sa am si eu norocul de merge acolo.
Si bine faci ca le dai o sansa celor de acasa sa invete de la tine. Valoarea adaugat pentru ei este mult mai mare decat pentru noi, cei plecati in afara.

38

katea
12 februarie 2008 23:10

Salut!
sper ca preselectia studentilor moldoveni a trecut cu succes si ti-a reusit sa formezi o echipa super.
am vrut sa concretizez cu ce va veti ocupa in acest proiect si daca rezultatele lucrarilor vor fi date publicarii.
apropo, nu st de acord ca intrebarile st doar pu cei de la rei, ba din contra cei de la finante si baci tre sa se descurce nu mai rau.
mult succes!

Adauga Comentariu


HTML admisibil: a href, b, i, br/, p, strong, em, ul, ol, li, blockquote, pre