Alexandru Culiuc

28 iulie 2008

Amintiri fotografice din copilărie

Căutând prin arhiva fotografică a tatălui slaidul "Rock Moldave", am mai dat de câteva care mi-au atras atenţia. Cred că nu există o zi mai bună decât astăzi să scot vreo două la lumina zilei.

Chişinău, toamna 1977

Bunelul şi bunica (părinţii tatălui) mă plimbă în cărucior pe una din aleile Parcului Catedralei (pe atunci Parcul Biruinţei). Bunica nici de cum nu vroia să fie fotografiată, aşa că când l-a observat pe tata cu aparatul la ochi, începuse să ridice mâna în protest.

Grandparents with red stroller. Fall 1977

Holercani, vara 1982

Eram mare grafoman din fragedă copilărie, aşa că tatăl îmi aducea hârtie de la imprimantele ataşate la echipamentul experimental din laborator (în rusă se numeşte simplu — самописец). E drept că pe-atunci mai mult desenam decât scriam. Se pare că nici atunci nu-mi prea plăcea să fiu întrerupt din procesul creativ... Pe mine însă cadru mă atrage prin faptul că este un "portret în anturaj" executat practic ideal (deranjează doar floarea exact de-asupra capului).

Sandu Culiuc. Summer 1982

Publicat: 28 iulie 2008 16:03

Categorii: Fotografie | Personal

Comentarii (18)

1

ceziceu
28 iulie 2008 16:48

foarte calitative fotografiile! mirată...

2

Igor
28 iulie 2008 16:56

Da, bune poze, chiar super poze!

La multi ani, domnule.
Succese, pe TOATE, TOATE fronturile.
Ura.

3

Sergiu
28 iulie 2008 22:18

Felicitari si multi ani inainte!

4

Elena
28 iulie 2008 22:49

Multi ani, Sandule! Faine poze...mi-au adus aminte ca si noi, cei dusi prin lume dupa oportunitati, avem o casa. Cum ziceai tu "noi suntem jertfele schimbarilor noastre"? citata e corecta? Haide sa ne bucuram cit mai des de schimbari spre bine! Bafta si armonie in toate!

5

Diana
29 iulie 2008 9:14

tu ai o sora mai mare? - caruciorul e rosu :)

PS: eu tot am avut asa carucior :))

6

Marina
29 iulie 2008 10:36

La Multi Ani Sandu!

Dragute poze! Pacat ca nu se vede si baietelul din carucior :).

7

Alexandru Culiuc
29 iulie 2008 10:45

Merci mult tuturor pentru urările de bine.

Ceziceu a scris: foarte calitative fotografiile! mirată...".

Şi de ce mă rog să fii mirată?

Elena a scris: Cum ziceai tu "noi suntem jertfele schimbarilor noastre"? citata e corecta?

Da, cam aşa. :) Nu credeam că aşa ţi se va întipări în memorie...

Diana a scris: tu ai o sora mai mare? - caruciorul e rosu :)

Eu am o soră mai mică. Da ce, roşu nu-i o culoare suficient de bărbătească? Ok, le voi transmite celor de la Ferrari.

8

olgina
30 iulie 2008 16:14

La multi Ani!
Pozele sunt superbe. Nici nu credeam ca pe vremurile celea era atita culoare...

9

Viorica Antonov
30 iulie 2008 17:30

Sandu, La Multi Ani!
Succese in creatia fotografica si spor la studii.

10

Diana
31 iulie 2008 7:15

Alexandru Culiuc a scris: Da ce, roşu nu-i o culoare suficient de bărbătească? Ok, le voi transmite celor de la Ferrari.

Pardon, n-am stiut ca Ferrari e producatorul caruciorului.. :)

PS: La multi ani!

11

mihai
31 iulie 2008 11:33

misto pozele

12

vitalie
31 iulie 2008 18:27

La multi ani cu intirziere! pozele-s frumoase si redau spiritul epocii.

13

Arina
1 august 2008 14:49

mie imi place bunica!!! foarte stilata!!!

14

Chiril
2 august 2008 13:06

La Multi Ani!

15

Elena B
9 august 2008 0:23

Buna Alexandru,
A propos de carucior, daca tot ai colorat fotografia mai tarziu, ai fi putut sa-i schimbi culoarea...una e ferrari si alta sant carucioarele. Glumesc, evident, rosu la caruciore pentru baieti mi se pare cea mai potrivita culoare!
Bine ai revenit acasa, sa ai parte de o vacanta cat mai linistita!!
Cu respect

16

Alexandru Culiuc
23 septembrie 2008 23:42

M-am distrat de minune citind ultima duzină de comentarii (acum şterse). Pentru cei care nu le-au prins – un car de aberaţii la adresa mea şi a familiei mele (şi la adresa universităţii, dar astea nu mă deranjează – Harvard-ul n-are nevoie de ajutorul meu pentru a-şi apăra numele) şi reacţii la acestea. M-a amuzat în special faptul că lumea este la curent cu operaţiunile imobiliare ale familiei mele – apropo, asta era unica informaţie veridică în această discuţie (evident, ea nu provenea de la Marele Apărător al Purităţii Naţionale).

Mă bucură că s-au găsit oameni teferi la minte care au pus la îndoială aceste aberaţii. Însă cineva motivat de invidie sau ură şi neconstrâns de adevăr în învinuirile sale (fie din ignoranţă sau din lipsă de scrupule), va recurge la insinuări fantastice fără a clipi din ochi. Şi atunci logica şi argumentele bazate pe fapte n-au nici o şansă de izbândă. În plus, aceşti Luptători cu Fantoma KGB-ului au minunata proprietate să se adulmece unul pe altul (nu-i de mirare, e imposibil să nu simţi „aroma” care emană de la comentariile lor). În momentul când a apărut al doilea Apărător al Purităţii Naţionale (unul Hellfire din Italia, care a mai scris prostii şi anul trecut) am înţeles că Culiuc.com riscă să degradeze într-un Curaj.net (idee lăudabilă, dar prost realizată), ceea ce nu se înscrie în planurile mele.

De aceea nu am altă soluţie decât să elimin întreg offtopicul. Îmi cer scuze că asta se referă şi la mesajele celor care au încercat să ia partea raţiunii, însă dacă încep să şterg, le şterg pe toate.

Previn toţi Jandarmii Purităţii Naţionale, Apărători împotriva Fantomei KGB-ului, Luptători cu Mancurtismul, membrii Mişcării „O Moldovă fără Culiuci şi Harvardişti” şi restul „patrioţilor”: de azi înainte toate comentariile voastre vor fi şterse imediat. Dacă aveţi plăcerea să turnaţi murdărie, n-aveţi decât să o faceţi pe multe alte situri care vor primi cu braţele deschise teoriile născute de minţile voastre lucide.

17

Sergiu
30 decembrie 2008 14:18

Salut!

Felicitari pentru poze! Nu te cunosc pesonal - iar de pe blog nu pot sa-mi fac o impresie despre tine(prefer sa discut live cu persoana pina a-mi face o impresie), insa n-am stiut ca dl. Leonid e fotograf amator(sau poate profesional : nu stiu), tot ce pot sa spun e ca am mare ocazie de a lucra cu dl. Leonid. Este persoana cu calitati extraordinare si daca ai mostenit toate acestea de la dumnealui atunci - felicitari!

18

Emil
13 aprilie 2009 21:48

Sandu .. mie mi-a amintit de copilarie .. de Ion si Doina, de uitatu' la "slide"-uri la bucatarie, multe facute de tatal tau. Aceleasi culori "uber" vii si stridente.

Adauga Comentariu


HTML admisibil: a href, b, i, br/, p, strong, em, ul, ol, li, blockquote, pre