Alexandru Culiuc

21 august 2008

La revedere Moldova. Goodbye America. Hola Peru

Vara e pe sfârşite şi a venit timpul să fac unele totaluri.

Moldova. Totaluri

Am părăsit Moldova pe 5 august. Cele două luni petrecute acasă s-au dovedit a fi extrem de productive. Am efectuat prima parte a unui studiu pe exporturile Moldovei. Printre întrebări abordate:

  • Este oare coşul de produse exportate extrem de concentrat (dominarea vinului, textilelor, etc.)
  • Este oare excesiv de concentrat portofoliul de destinaţii a exporturilor (dominanţa Rusiei, României, etc.)
  • Sunt oare exporturile Moldovei dominate de produse cu valoare adăugată scăzută?
  • Este oare deficitul comercial în creştere un indicator al competitivităţii scăzute a producătorilor autohtoni?

Răspunsul la toate aceste întrebări este negativ. Nu deoarece studiul a fost comisionat de guvern. Pur şi simplu nimeni nici o dată nu a studiat aceste întrebări într-o manieră coerentă. Posibil cu timpul voi publica aici careva extrase din studiu. Aduc sincere mulţumiri Nataliei Catrinescu şi lui Sorin Hadârcă din aparatul guvernului pentru timpul preţios şi ajutorul acordat în elaborarea studiului. Datele oferite de Mariana Eni şi Iurie Mocanu de la Biroul Naţional de Statistică fac posibile partea a doua a studiului, pe care sper să o elaborez până la sfârşitul anului.

Printre alte activităţi profesionale s-a numărat şi un workshop pentru cercetătorii de la Expert-Grup consacrat analizei constrângerilor. Îmi place mult ce fac Valeriu Prohniţchi & Co. (deşi nu sunt de-acord cu toate analizele şi concluziile lor), aşa că am primit o plăcere deosebită din cele patru seri petrecute la oficiul lor. Din câte pot judeca din experienţa personală, economiştii buni din Moldova sunt concentraţi într-un număr extrem de limitat de instituţii: aparatul guvernului, oficiile locale ale organizaţiilor internaţionale şi Expert-Grup. Posibil sunt şi alţii pe la alte think-tankuri şi la sigur ar trebui să existe specialişti de calitate la BNM, însă eu n-am avut ocazia să-i cunosc personal.

O scurtă abatere de la subiect... Nota 2 pentru Air Moldova

La finele anilor optzeci cam unica publicitate din Chişinău era un panou de neon de pe un bloc de apartamente de pe prospectul Moscovei: "Кишинев-Москва 1 час 45 мин" plus sloganul "Летайте самолетами Аэрофлота". De fapt sloganul era o batjocură — de parcă în URSS călătorii aveau acces la alte companii aeriene. Păi iată, la plecare din Moldova încă o dată m-am convins că monopolul este o chestie proastă. Zborul Chişinău-Frankfurt (Air Moldova) este probabil cea mai ieftină şi directă conexiune spre Statele Unite. Ruta este de-facto operată de Air Moldova şi întotdeauna a fost legată de anumite incomodităţi:

  • Ruta este extrem de matinală (în trei zile din şapte decolarea e la 4:15 dimineaţa) — se vede că astfel Air Moldova face ceva economii la serviciile aeroportului din Frankfurt (aterizarea e la 5:50, deci în afara orelor de vârf).
  • Rândurile de fotolii din salonul avionului sunt poziţionate într-atât de aproape unul de altul, încât eu, o persoană de înălţime mijlocie, am probleme să găsesc spaţiu pentru picioare.
  • Avionul este parcat la cel mai îndepărtat colţ a aeroportului Frankfurt; tot din considerente de economie, presupun. În rezultat rulajul avionului de la pista de aterizare până la locul de parcare (15 min)  plus transferul cu autobuzul de la avion la terminal (încă 15 min) durează în sumă suficient de mult ca să fie incluse drept un segment aparte în biletul de voiaj.

De data aceasta însă Air Moldova şi-a bătut propriul record la capitolul "nu ne pasă de clienţi". În biletul de îmbarcare este indicat că îmbarcarea va începe la 3:45 (jumătate de oră înainte de decolare). La 3:45 sala de aşteptare este plină de pasageri, însă la tejgheaua de la uşa gate-ului nu se vede nici un agent Air Moldova şi nu se fac nici un fel de anunţuri privind ruta spre Frankfurt. Ora 4:00. Tăcere şi nici zare de reprezentanţi ai companiei. Ora 4:30. La această oră avionul urma deja de 15 minute să fie în aer! Situaţia rămâne neschimbată — nici agenţi, nici anunţuri. Doar la 4:35 este anunţată îmbarcarea. Fără scuze sau explicaţii pentru reţinerea zborului. Lumea se aranjează în rând în faţa uşii de la poarta de îmbarcare, însă agenţii vin doar peste vreo 5 minute. Autobuzul a venit în final la 4:45. Am decolat cu o oră întârziere.

Sincer, nu am văzut un "customer care" mai prost din partea unei companii aeriene. Problema nu constă în faptul că zborul a fost reţinut. Problema constă în aceea că nimeni nu ştia cu cât se reţine avionul. Eu aveam de aşteptat vreo şase ore la Frankfurt, aşa că pentru mine întârziere nu era critică, însă presupun că unii pasageri aveau escale mai scurte. Unii pasageri păreau grav neliniştiţi, însă în jur nu era nimeni care ar putea clarifica situaţia. Air Moldova — nota 2 la calitatea deservirii clienţilor.

Hello America. Goodbye America. Hola Peru

La Boston/Cambridge am stat mai puţin de 20 ore — suficient ca să-mi refac bagajele, să cinez cu un prieten şi să prind un pui de somn. Pe 6 august dimineaţa m-am pornit într-o altă călătorie de 13 ore — la Lima. Motivul venirii mele în Peru nu ţine de tematica blogului, dar prietenii de pe Facebook puteau să-l fi intuit deja. Primele zece zile le-am petrecut călătorind prin nordul ţării — în munţi (Cajamarca) şi la ocean (Punta Sal). Rândurile astea deja le scriu din Lima, unde voi mai sta două săptămâni. Data viitoare voi publica câteva fotografii din partea muntoasă a vacanţei. Poate şi nişte impresii despre ţară. Între timp vă puteţi convinge că nisipul din Punta Sal nu este deloc mai rău decât cel din Tulum (iar plaja nu este doar curată, dar şi "vie"):

Hola desde Peru / CULIUC.COM

Publicat: 21 august 2008 23:48

Categorii: Personal

Taguri:

Comentarii (15)

1

Pavel Ciorici
22 august 2008 6:21

Frumos si interesant :)

2

Old man
22 august 2008 9:36

"... economiştii buni din Moldova sunt concentraţi într-un număr extrem de limitat de instituţii: aparatul guvernului, oficiile locale ale organizaţiilor internaţionale ... "

he-he, Alexandrule, nu va suparati, dar e foarta multa naivitate si infantilism in aceasta experienta a Dvs. ...

3

Constantin
22 august 2008 12:04

Domnul Iurie Mocanu e intr-adevar un om de aur, de ar fi macar o jumatate din functionarii de la guvernul Moldovei ca dumnealui :(.

Old man:

he-he, Alexandrule, nu va suparati, dar e foarta multa naivitate si infantilism in aceasta experienta a Dvs. .

Se pare ca ai intrat pe teritoriul sacru al patriotilor (ai zis ceva de bine despre guvernarea RM). Acus vin armatele de patrioti, care nu au avut niciodata de-a face cu oameni de la guvern, sa te puna la zid :D

4

Ionut Garbea
22 august 2008 13:43

Buna ziua,

1. scuze pentru lipsa diacriticilor.
2. calatorie frumoasa in Peru.
3. nu vad nicaieri un link de rss, exista?
4. eu am introdus in Google Reader http://www.culiuc.com/?feed=rss2 ; functioneaza.
sper sa nu faca vreo problema.
5. daca exista o optiune personala "anti rss" va rog sa nu publicati acest comentariu. daca nu exista aceasta optiune si aveti un alt link, va rog sa mi-l trimiteti.
6. adresarea la persoana a treia se face din cauza primei vizite, pe viitor as incerca pesoana intai, cu permisiunea dvs. evident.

5

Igor
22 august 2008 17:23

Well, enjoy your time in Lima.

si da, AirMoldova si Aeroportul din Moldova sucks, confirm. Deservirea cam la minus infinit. De la an la an tot mai Savok si mai Savok, din pacate.

6

Diana
25 august 2008 8:55

ce m-a amuzat zburind cu Air Moldova - inainte de decolare, 2 insotitori de bord ne-au numarat de 2-3 ori :)
avionul era aproape plin, poate erau vreo 6-10 fotolii libere si prin urmare era mai simplu de numarat fotoliile libere si de facut oleaca de matematica.. cred ca nu aveau calculator la bord :)
sau nu cunosteau capacitatea avionului :)

7

Old man
25 august 2008 16:57

Constantin, ceva incurci. In Moldova patrioti sunt cei care lauda Guvernul, aparatul si colaboratorii lui. Iar ceilalti sunt - corect - lepadaturi. Cum altfel poate fi intr-o tara profund deomcrata si care are ca colaboratori asa experti buni in asa institutii serioase?! No doubt, in aparatul guvernului sunt concentrate mintile lucide ale RM, dovada ne servesc rezultatele stralucite ale Guvernului, mai ales in economie. Daca-i vezi transmite-le sincere multumiri din partea taranimii si muncitorimii.

8

Constantin
26 august 2008 14:34

dovada ne servesc rezultatele stralucite ale Guvernului, mai ales in economie
Compara salariul mediu din 1999 (25$) cu cel din prezent (vreo $260). Nu zic ca e meritul exclusiv al guvernelor din 1999-prezent (asta trebuie sa ne-o spuna oameni competenti, de ex. gazda blogului) dar, come on, data fiind situatia de start (tara agrara, populatie rurala, agramata si necalificata, cu un puternic gust pentru a fura si inclinata spre iresponsabilitate), ce poti cere mai mult? Salariul mediu in lei creste stabil cu peste 25% / an in conditiile in care leul creste - eu nu stiu nici o tara fara petrol cu performante puternic superioare. Si vezi ca asta are loc pe un fundal puternic de migrare a ocupatiei populatiei "sapa pe deal" -> servicii/industrie, proces care, afaik, nu poate decurge fara somaj si migratii masive.


transmite-le sincere multumiri din partea taranimii

Te rog sa-mi zici de vreo tara si vreo perioada istorica in care taranii (nu fermierii, ca Moldova nu are si nu a avut niciodata fermieri) sa fi trait mai bine decat nivelul de subzistenta. Daca vrei sa dai vina pe guvernul de azi (sau cel de ieri, sau cel din 1995 sau cel din 1992) pentru faptul ca Moldova are prea multi tarani - iti urez succes. O persoana poate fi convinsa sa-si schimbe ocupatia de baza doar impusa de saracie - ceea ce Moldova si face acum cu mare succes, fara a-si pune scopul :D


si muncitorimii

Care muncitorime? Moldova a pierdut clasa sociala "muncitorime" inca de prin 1993, 1994, lucru de care sunt vinovate guvernele de atunci si FMI / BM (au impus "terapia de soc", care a fost un dezastru in toate tarile in care a fost aplicata - afaik).

In Moldova patrioti sunt cei care lauda Guvernul, aparatul si colaboratorii lui.
Dex:
Patriot: Persoană care îşi iubeşte patria (1) şi luptă pentru apărarea şi prosperitatea ei.
Deci functionarii din Guvern care isi fac bine treaba sunt mai eligibili a fi "patrioti" decat cel care stau pe marginea drumului si vorbesc despre patriotism. Eu prin "patriot" m-am referit cu scarba la ceea ce Tatuca numea Patriotii statului vecin(TM), care au un refren cu 2 versuri: (1) In Moldova totul e rau si va fi rau cat timp Moldova va exista (TM) si (2) La vecini e mai bine (TM)
Iar ceilalti sunt - corect - lepadaturi.
Nu am zis si nu am vazut ca cineva pe blog (autor/comentatori) sa fi zis asa ceva. Daca a zis-o mister Xiuc sau Xonin, sa fie sanatosi si sa fii sanatos si tu sa aveti o discutie civilizata cu motto-ul "interlocutorul meu este o lepadatura".

Revening: tu declari ca toate persoanele care lucreaza pentru Guvern sunt niste injuratura aici? Sa inteleg ca in acceptiunea ta un patriot ar trebui sa emigreze / lucreze la un ziar in timp ce tara e guvernata de niste incompetenti? Good luck with that.

9

Cristina
26 august 2008 18:17

Sunt absolut de acord cu opinia ta despre Air Moldova. Escala mea de la Frankfurt spre Atlanta era doar de o ora si treizeci de minute. 45 de minute au fost pierdute cu manevrarea avionului spre cel mai indepartat colt al aeroportului Frankfurt si cu calatoria in autobuz inapoi spre civilizatia terminalului. Si, bineinteles, nici un "ne pare rau" sau customer service la nici un nivel.

10

Valentin
2 septembrie 2008 18:30

Alexandru,
bun workshopul de la Expert Grup si cursul de la Ap Guv. si printre altele pot spune ca colegilor chiar le-a placut mult.
Sper sa prind si eu unul macar data viitoare.

11

IM
13 septembrie 2008 0:07

Economisti buni sunt la mai multe institutii, dar si in afara soc. civile, partidelor sau sectorului guvernamental. Evident ca Expert-Grup a reusit sa ocupe o nisa libera, nu aveam ONG, institute de cercetare private in domeniul economic foarte proemininete.

Economistii din sect. privat, pur si simplu nu sunt vizibili la TV, in presa sau nu au timpul sa apara la TV. Ba chiar am o banuiala ca cei din sectorul privat inteleg mult mai bine ce se intampla, pur si simplu din cauza modului in care este perceputa exprimarea libera a opiniilor in soc. mold. ei aleg sa taca si sa-si vada de treaba.

Da, am avut si eu o experienta aiurea cu zborul asta, am scris aici: http://ionmarandici.blogspot.com/2008/08/jurnal-american-i.html

12

d.c.
20 septembrie 2008 17:57

Ca tot veni vb de Air Moldova. Aceleasi probleme le'am avut si eu in Chisinau. Dar nu numai moldovenii presteaza servicii de proasta calitate dar si italienii. Exac la fel e in Roma - Fiumicino Aeroporto.

13

Dumitru Dediu
26 septembrie 2008 14:23

Sander, salut!
Sunt curios sa vad si eu studiu pe exporturile Moldovei. Este informatie publica?

14

Turist
2 octombrie 2008 23:35

Companiile aeriene acum se rostogolesc la vale, intr-o mare-mare "borta"...

15

Ladybird
3 august 2009 3:50

Cam tiziu am citit articolul, 1 an intirziere, dar l-am citit cu Deosebita placere, chiar pot spune "cu sufletul la gura". Mi-a placut foarte mult relatarea.

Adauga Comentariu


HTML admisibil: a href, b, i, br/, p, strong, em, ul, ol, li, blockquote, pre