Alexandru Culiuc

2 aprilie 2009

Analiza PLDM se amână...

Promisesem să public astăzi analiza programului economic al PLDM (amintesc că anterior am analizat programele PDMPCRMAMN şi PL). Dar voi fi nevoit să amân publicarea cu o zi. Explic de ce.

PLDM este cel mai prolific autor de programe: pe situl partidului găsim programul politic de 50 pagini (adoptat în decembrie 2007), plus un rezumat de 3 pagini. Pe Alegeri.md găsim Programul electoral al PLDM (4 pagini).

Am citit atent programul politic vreo săptămână în urmă şi deja am evidenţiat fragmentele pe care urma să le analizez în detalii. Însă două zile în urmă PLDM mi-a expediat programul de guvernare pentru 2009-2013 cu un volum de peste 100 pagini. Programul a fost prezentat la 3 februarie, împreună cu echipa de guvernare. La moment documentul nu este disponibil în online, însă cică urmează să apară pe situl partidului tot astăzi. Dacă nu apare — îl voi plasa pe situl meu.

Evident a apărut întrebarea ce program să analizez (alegerea este mare). În final am decis să analizez anume programul de guvernare, căci este cel mai proaspăt la momentul de faţă (am procedat în mod identic cu PL). Aşa că am fost nevoit să încep de la zero. Deja am citit documentul, am făcut însemnările pe margini şi am început să scriu analiza, însă sunt prea departe de finisarea ei. Sper să finisez până joi seara (vineri dimineaţa ora Chişinului).

Aici este cazul să menţionez că, deşi PLDM este unicul concurent electoral care m-a contactat în ajunul publicării analizei, un alt partid (vedeţi într-o clipă de ce nu-l nominalizez) mi-a trimis o versiune desfăşurată a programului după publicarea analizei respective. Versiunea desfăşurată răspundea la o parte din critica mea şi probabil s-ar cere o anexă la analiza respectivă. Programul însă mi-a fost trimis cu o condiţie — să nu public documentul pe site. O decizie cam stranie, dar, well... Хозяин барин.

Publicat: 2 aprilie 2009 5:42

Categorii: Guvernare si politica

Comentarii (2)

1

Sandu
2 aprilie 2009 22:52

Brandul are grija de imaginea sa :) Eu asa si n-am inteles de ce nu poti spune cine e partidul?! Si nu vad logica Partidului X in a ascunde identitatea.
As avea o rugaminte, daca e posibil, cind ai sa publici analiza sa mentionezi daca exista vre-o diferenta intre Programul de "50" si cel de "100" de pagini.
Multumesc

2

Alexandru Culiuc
3 aprilie 2009 1:18

Partidul X nu-şi ascunde identitatea. Ei m-au rugat să nu public versiunea extinsă a programului. A fost decizia mea să nu-i nominalizez. Două cauze:

(1) Rugămintea lor este controversă. Ce mă rog ascund ei acolo?

(2) Dacă voi spune că "partidul X are un program mai bun decât am crezut anterior, însă nu pot să vă demonstrez acest fapt", s-ar primi că le fac publicitate neargumentată.

Adauga Comentariu


HTML admisibil: a href, b, i, br/, p, strong, em, ul, ol, li, blockquote, pre