Alexandru Culiuc

28 octombrie 2009

Paris: 5-6 noiembrie; Londra: 15-16 noiembrie

Călătoresc următoarele două săptămâni cu escale lungi la Paris şi Londra. Prieteni/cunoscuţi/cititori care sunt dispuşi să petreacă ceva timp împreună sunt invitaţi să mă contacteze direct.

Paris

  • Sosire: joi, 5 noiembrie, la amiază
  • Plecare: vineri, 6 noiembrie, seara

Londra

  • Sosire: duminica, 15 noiembrie, dimineaţă
  • Plecare: luni, 16 noiembrie, după masă

La Londra n-am mai fost, aşa că apare întrebarea — ce e de făcut la Londra timp de 36 ore? (în afară de vizitarea respectivei treceri pietonale de pe Abbey Road, evident).

Publicat: 28 octombrie 2009 7:30

Categorii: Călătorii | Personal

Taguri: ,

Comentarii (7)

1

anonim
28 octombrie 2009 17:42

Alex, in Londra neaparat sa iai cina in micul restaurant recent deschis de un moldovean din Iasi "Casa Mare". Vei vedea ceva ce nu ai vazut nici la noi: meniu scris in romana veche (slavona) + engleza, chelneri in straie vechi moldovenesti, mamaliga + branza + vin de peresecina! este super! se afla pe 45 - Jonhatan Fisher str (este in subsol, dar ai sa-ti dai seama dupa inscriptie)

2

Irina
29 octombrie 2009 12:39

Salut,
da... 36 de ore... este prea putin timp ca sa vezi ceva... Iti recomand sa alegi un parc (Regent's Park, Hyde Park, Kensington Gardens - ca sa numesc doar cateva) si sa-l explorezi. Sau poate The Royal Botanic Gardens, Kew - eu am petrecut aici o zi intreaga si asa si nu am reusit sa descopar tot.
La fel, poti vizita Camden Market (http://en.wikipedia.org/wiki/Camden_Market). In special, The Stables Market. Este un loc foarte eclectic si cu siguranta vei face poze foarte reusite.
Sau poate Tate Modern?
Cand am vizitat Londra, am descoperit intr-un cartier un templu - Buddhapadipa Thai Temple - foarte frumos :)
Iti doresc sa ai parte de o calatorie reusita si productiva, indiferent de alegerea pe care o vei face
Cu respect,
I.

3

nicu
1 noiembrie 2009 17:18

intr-o zi (si daca nu ai mai fost la londra) tre sa faci traseul turistului 1: westminster - whitehall (cu posibil detur in regent's park care e la 200m si buckingham palace)- trafalgar square - covent garden-picadilly circus-soho. e pt o zi de plimbare (fara muzee). asta as face. camden town si stables market e fain. dar in a doua zi, sau a doua calatorie la londra. parcurile - e toamna. sunt frumoase, dar nu vei sta prea mult pe iarba hranind veverite. deci ti-ar ajunge un colt de regent's park.

am iesi la o bere dar sunt plecat sorry :)

4

Irina
2 noiembrie 2009 11:06

Nicu - stii ca si eu aveam aceeasi parere inainte de a vedea faimoasele parcuri din Londra. Imi puneam intrebarea "Ce poti vedea acolo?" Da, veveritele se apropie si cer mancare, dar nu din cauza asta am recomandat vizitarea unui parc. Uite, de ex. Kensington Gardens - acolo vei putea vedea nu doar tufe, copaci si veverite dolofane :) Iata doar cateva atractii: Kensington Palace, The Albert Memorial, statuia lui Peter Pan, Serpentine Gallery, Elfin Oak (tulpina unui stejar care are cca 900 ani) si daca memeoria nu ma inseala este si Diana, Princess of Wales Memorial Playground, unde vei gasi renumita "huge wooden pirate ship" ;)

O zi buna la toti

5

george
10 noiembrie 2009 12:05

Alex, incearca sa faci buckingham palace tours. e ceva tipic.

sa ai timp bun!

6

fiodor
14 noiembrie 2009 22:41

interesant, vin de Peresecina,Orhei . Chiar de acolo unde m-am nascut eu:)

Piccadilly Circus e fain
am avut escala 20ore in Londra anul acesta dar nu prea am reusit sa ved multe:(
http://www.youtube.com/user/fiodorBuzu#p/a/u/3/9oJ_iLcIWms

melodia filmuletului se potriveste chiar cu traseul tau:)

7

nicu
3 decembrie 2009 13:40

hm, irina, e bias-ul meu. pt mine cel mai bun lucru in hyde park, k. garden, green si st-james' sunt acele 4 km si ceva de traseu pentru biciclisti din vest spre centru (fara semafoare, masini, doar cu turisti cascati care blocheaza uneori drumul) pe care il traversez in graba ascultand podcasturi :)

Adauga Comentariu


HTML admisibil: a href, b, i, br/, p, strong, em, ul, ol, li, blockquote, pre