Alexandru Culiuc

Design si Marketing

Ștefan cel Mare, design tipografic și profesionalismul

La început de noiembrie am dat pe Unimedia de-o știre privind apariția misterioasă a unui panou pe clădirea primăriei de pe Ștefan cel Mare în care erau indicate toate denumirile pe care le-a purtat bulevardul de-a lungul ultimilor două secole. continuare »

Publicat in: Design si Marketing | Imaginea Moldovei
Taguri: , , ,

Offtopicuri primăvăratice

Suntem în toiul sărbătorilor de primăvară; unele mai internaţionale, altele mai puţin. Oricum, culorile mărţişorului mi-au adus aminte de un desenuţ pe care l-am făcut acum 8 ani în urmă. continuare »

Publicat in: Design si Marketing | Offtopic
Taguri:

Spotul publicitar al Moldovei la BBC. Impresii preliminare

Moldova BBC AdAstăzi am fost inundat cu mesaje (email, Facebook, forma de contact pe Culiuc.com) privind spotul publicitar al Moldovei lansat ieri la BBC. Un an şi jumătate în urmă am publicat o analiză detaliată a brandului propus de MEPO, aşa că cititorii aşteptau ceva similar în cazul spotului. Nu am timp pentru o analiză tot atât de detaliată precum cea a brandului, de aceea public comentariile de mai jos sub genericul "impresii preliminare".

Concluzia mea: spotul publicitar e ok, însă suntem încă foarte departe de o campanie publicitară veritabilă. Dar s-o luăm la rând — vizionaţi pentru început spotul cu pricina... continuare »

Publicat in: Design si Marketing | Imaginea Moldovei
Taguri: , , ,

Proiect de branding pentru Asociaţia Bloggerilor din Moldova

Proiect de branding pentru Asociaţia Bloggerilor din Moldova Recent Mihai Moscovici a lansat iniţiativa "Clubului Bloggerilor moldoveni". Într-un email privat Mihai m-a rugat s-o promovez, însă scepticismul meu de moldovean a prevalat şi am decis să mă abţin. Nu pot spune că scepticismul meu s-a disipat, însă în finală nu vă de ce n-aş pomeni cel puţin de existenţa acestei iniţiative. Mai mult ca atât, am decis să mă implic indirect. continuare »

Publicat in: Design si Marketing | Web, Internet si IT

Versiuni alternative pentru brandul Moldovei

Odata ce proiectul de brand al Moldovei propus de MEPO este departe de a fi ideal, apare intrebarea: "si care-s alternativele?" Am citit undeva ca Lowe Kishinau a propus citeva variante spre discutie — posibil in ele se contin idei mai interesante. N-am vazut, nu stiu. Lowe Kishinau este unica companie platita pentru elaborarea brandului, ceea ce insa nu inseamna ca ei detin monopol creativ. De aceea am decis sa-mi incerc fortele proprii de designer si sa incerc sa creez niste variante alternative. Cititi ce s-a primit din tot asta. [Update 14 mai 2006] continuare »

Publicat in: Design si Marketing | Imaginea Moldovei
Taguri: , ,

Identitate corporativa pentru Moldova. O analiza detaliata a brandului propus de MEPO

brand_moldova.gifMEPO (Moldova Export Promotion Agency) a inaintat recent un proiect de promovare a imaginii Moldovei peste hotare. Evident, primul pas al campaniei a fost crearea unui logotip si unui slogan.

Ideea promovarii imaginii Moldovei este una salutabila — am atins aceasta tema in unul din primele eseuri publicate pe acest site. Insa, in urma analizei de mai jos, ajung la concluzia ca proiectul propus lasa de dorit. continuare »

Publicat in: Design si Marketing | Imaginea Moldovei
Taguri: , , ,